top of page

De Blikfabriek...

Clash to Consent: Een Duurzaam Diner Debat

Op dinsdag 26 september vindt het event 'Clash to Consent: Een Duurzaam Diner Debat' plaats in Plein Publiek te Antwerpen. Dit unieke evenement maakt deel uit van het Festival Van Verbinding en wordt georganiseerd in samenwerking met LOOP IMPACT, een toonaangevend duurzaamheidsplatform.

Tijdens deze avond worden deelnemers meegenomen op een boeiende zoektocht naar de raakvlakken en de samenhang tussen verschillende actuele duurzaamheidsthema’s, terwijl ze genieten van een eenvoudig maar heerlijk diner bereid met duurzame ingrediënten. Het belooft een interactieve en inspirerende avond te worden waarin deelnemers de kans krijgen om tussendoor hun mening te delen en input te geven aan de hand van stellingen en dilemma's.

Onze sprekers zijn allen expert binnen hun domein en gaan met elkaar in gesprek over verschillende duurzaamheidstopics zoals bijvoorbeeld mitigatie en adaptie, maar ook green growth en degrowth. Aan de hand van concrete voorbeelden komen diverse perspectieven aan bod om zo tot nieuwe inzichten en eventuele oplossingen te komen.


"Clash to Consent is een perfecte gelegenheid om op een informele en inspirerende manier met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheidsthema's die ons allemaal aangaan.", zegt To De Bondt, een van de organisatoren van het event. 

Het evenement is onderdeel van het Festival Van Verbinding, een genetwerkte organisatie die een breed scala aan activiteiten en evenementen aanbiedt die tot doel hebben verbinding te creëren tussen organisaties/bedrijven, mensen en duurzaamheidsthema's. Door middel van lezingen, workshops, exposities en andere activiteiten worden bezoekers geïnspireerd en uitgedaagd om na te denken over de impact van hun keuzes op het milieu en de maatschappij. 

 

Ingrid Larik, een van de organisatoren van het Festival Van Verbinding en die de gesprekken zal modereren die avond, voegt eraan toe “Clash to Consent,biedt een uitgelezen kans om van elkaar te leren, nieuwe ideeën op te doen en wie weet gelijkgestemden te vinden om samen te werken aan een duurzamere toekomst.”

1 (1).png
LOOPWEB-3-3-414x414_edited.jpg

LOOP Impact is een organisatie gevestigd in de modulaire opstelling van Plein Publiek in Blue Gate Antwerpen. Het vertegenwoordigt een duurzame beweging waarin een gemeenschap van partners met interesse in duurzaam ondernemerschap samenwerken om de toekomst voor henzelf en anderen te verbeteren.

meer info

Binnenkort meer nieuws!

Wil jij als eerste alle updates ontvangen over het Festival van Verbinding? 

Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief!

bottom of page