top of page

De Blikfabriek...

13-14 september: Buurland LeerFestival, Citadel - 3290 Diest

Allemaal buren
Stel je voor: tientallen trekkers van burgerinitiatieven, tientallen sociale ondernemers, tientallen socio-culturele werkers én ook beleidsmakers, verzameld op één plek, 2 dagen, allemaal met een passie voor verandering.
Allemaal buren.


Kiemen van verandering
Niet echt een conferentie,
       want héél veel leren van en met elkaar;
niet echt een festival
       want ook dialoog en stilte en vééél participatie.
Vele buren ontmoeten - allemaal trekkers, doeners en denkers in initiatieven en projecten om de samenleving vooruit te tillen - in gesprekken, in stilte, in verhalen, in samen eten, in wandelen, in samen feesten…
Kortom: de vele kiemen van verandering verweven zodat ze sterker en zichtbaarder worden.

Waar je ook actief bent: een samentuin, troostplek, coöperatie, CSA-boerderij, socio-culturele organisatie, armoedeproject, zorgzame buurt, klimaatinitiatief of dekolonisatie-project, ... óf als je overweegt om een initiatief te starten, Buurland is er voor jou!

Inspiratie voor jouw Buurland
Leren van mekaars verhalen, genieten van stilte, samen kunstig bezig zijn... dit wordt iets uitzonderlijks! Om nog meer positieve impact te creëren, en om allerlei inspiratie mee te nemen naar jouw eigen project, jouw eigen Buurland.

👉  Meer over Buurland

 

Place to be? Citadel Diest
De citadel in Diest wordt een levendige broedplek voor creativiteit en innovatie, met ruimte voor circulair ondernemerschap, evenementen, verenigingen, natuur en cultuur, sport en ontmoeting. Mensen met goesting en ideeën samenbrengen is de belangrijkste strategie – de rest gebeurt vanzelf! Buurland kon op geen betere plaats neerstrijken, niet? 

👉  Meer over CV Citadel Diest

Buurland.png
bottom of page