top of page

Hof van Coolhem

De uitbating van het Hof van Coolhem is een opleidingsproject rond werk en zorg. We bieden opleidingen en werkervaring aan mensen die minder makkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt.

Dé plek om samen met familie, vrienden en collega’s te genieten van een hapje en drankje in ‘t groen in Puurs-Sint-Amands. Het Hof van Coolhem is het eerste project van Oevers vzw: een samenwerkingsverband tussen Ecoso, Nektari en Huize Eyckerheyde.

Klik hier voor meer info.

Adres: Coolhemstraat 64, 2870 Puurs-Sint-Amands

293857746_177637804649336_2991814569363802288_n.jpg

De Broeikas

De Broeikas is een ferme ecologisch verbouwde schuur in Boutersem. De Broeikas draait om mensen die allen de droom of het verlangen hebben mee te bouwen aan een warme wereld. Een wereld waar verbinding, verdieping en verstilling de uitgangspunten zijn. Waar ontplooiing, onthaasting, en duurzame impact het resultaat zijn. Een wereld waar het talent van ondernemers en kunstenaars wordt ondersteund en samengesmeed tot broeiende, nieuwe experimenten. Tot frisse, nieuwe verhalen, tot een warme wereld. 

 

Klik hier voor meer Info.

Adres: Klein-Heidestraat 28E, Neervelp (Boutersem)

foto3-scaled.jpg

BorGerHub

Borgerhub is een bruisend laboratorium in hartje Borgerhout waar startende ondernemers, creatieve duizendpoten en kunstenaars terecht kunnen om ideeën uit te werken.  

Bovendien werd de voormalige feestzaal van het Vredegerecht omgevormd tot een unieke pop-upshop. Meer dan 40 startende ondernemers en makers bieden hier hun producten te koop aan. Van voeding tot kleding, van verzorgingsproducten tot interieurspullen… Het aanbod is even divers als uitgebreid, maar heeft wel één rode draad: alle producten zijn lokaal, duurzaam, Fair Trade, handgemaakt of hebben een uniek verhaal.

Klik hier voor meer info.

Adres: Turnhoutsebaan 92, 2140 Antwerpen

262502034_724264025633291_862639102097619802_n.jpg

Fabriek Ecologique

Een gezellig halfopenbebouwd rijhuis met kleurrijk behang doet je meteen thuisvoelen. Caroline en Joke, 2 mensen met een hart voor mens en milieu organiseren regelmatig verbindende en (h)eerlijke activiteiten. Kinderkampen in de natuur of een brunch met een boeiende spreker. Zelfs Genk is hot, een activiteit waarbij Genkenaren samenwerken om pepersaus te maken met lokale ingrediënten, kan niet ontbreken.

 

Klik hier voor meer info.

Evence Coppéelaan 118, 3600 Genk

54525832_2239808456260139_6728758729581264896_n.jpg

Commons Lab

Commons Lab is sinds 1 januari 2021 een nieuwe erkende socio-culturele organisatie in Vlaanderen.  Om ons doel te bereiken, initiëren en ondersteunen wij vernieuwende en inspirerende commonsgerichte experimenten. Wij beschouwen commonsgerichte burgerinitiatieven als nieuwe wegwijzers in de 21ste eeuw: ze zijn open, duurzaam, fair en democratisch. Dat doen we niet alleen. Wij zijn een groeiende community van gedreven en bewuste wereldburgers.  

 

ONZE MISSIE:

Onze missie is om van Vlaanderen een warme, faire, duurzame, democratische gemeenschap te maken waarin burgercollectieven opnieuw een prominente rol opnemen. In het beheer van natuurlijke hulpbronnen, maar even zeer mbt de productie en het beheer van verschillende goederen (energie, huisvesting, …) en andere zaken (cultuur, transport, wonen, enz.).  

 

Klik hier voor meer info.

Commons+Lab-logo_edited.jpg

De droomgaard

WELKOM IN MIJN BOOMGAARD. WELKOM IN DE DROOMGAARD

Ik voelde het al heel lang bij mezelf. Diep van binnen. Dat ik iets diende te doen met alle individuele verhalen over stress, overspanning, vermoeidheid, chronische uitputting, burn-out, depressie en suicide. Al deze zaken zijn geen individueel probleem meer. Hier is véél meer aan de hand. De uitputting bij al deze mensen is de spiegel van de uitputting van de samenleving. Meer nog: onze lineaire groeieconomie brandt alles zonder respect op wat er op zijn weg komt – zowel mensen als natuur – met erosie tot gevolg.

 

Aan het woord is Eric Boydens, voormalig huisarts, nu hof-arts. Vanuit zijn boomgaard ‘De Droomgaard’ vertelt hij over zijn visie op de relatie tussen burn-out & ecologie.

Klik hier voor meer info.

Adres: Bieslooklaan 23, 2520 Ranst

de-droomgaard-eric-boydens-broechem-ranst-1.jpg

bron van vreugde

Diep in mij schuilt een bron, een bron die zeer levendig is en heel enthousiast.
Diep in mij schuilt een bron die kalmte uitstraalt en de stilte bestaansrecht en ademruimte geeft. 
Diep in mij schuilt een bron waar je bij thuiskomt, waar je je kan aan laven.


Met Bron van Vreugde heb ik een plaats gecreëerd waar ik deze bron in mij met jou kan delen.

- Ann De Bruycker

Klik hier voor meer info.

Adres: Vrasenestraat 109, 9100 Sint-Niklaas (Nieuwkerken-Waas)

P1070468.webp
logo-blikfabriek-transparant-web-dark_edited.jpg

De Blikfabriek

De Blikfabriek is een nieuw actief en sociaal huis in de schemerzone tussen een stuk nieuwe stad en arbeiderswijken. 30.000 leegstaande vierkante meter is getransformeerd tot een innovatief centrum voor jonge ondernemende mensen,

een broedplaats vol creativiteit en een lokaal nest met ruimte voor buurtinitiatief, cultuur en sport. De grote loodsen worden omgebouwd tot een tijdelijke socio-culturele actieve ontmoetingsplaats voor een breed publiek. Het gehele aanbod van activiteiten en verbindingen wil in het sociale buurtweefsel inbreken. Een verzameling vaste bewoners zijn de ruggengraat voor het DNA van de site. Het buurtcafé Cantin in een groene setting is het kloppend hart.

  

Nog vragen? Mail ze zonder blikken of blozen naar info@blikfabriek.be

Klik hier voor meer info

Adres: Krugerstraat 232, 2660 Antwerpen

Blikfabriek_cantin-4.jpg

Emagine center

Het Emagine Center is een magische plek in hartje Antwerpen waar we leren, ontleren, experimenteren en natuurlijk ook “emaginen” (to emagine = imagination + emerging future).

Sinds 2016 organiseren we u.lab-sessies in ons centrum voor alle dromers en wereldverbeteraars die zich afvragen hoe ze op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een nieuw verhaal voor de toekomst.

klik hier voor meer info

Emagine Center, Paardenmarkt 65, 2000 Antwerpen, Belgium

Emagine Life.jpg

Stuyfplek Parkwijk

Een warm, open huis in Turnhout.

De deuren van de Stuyfplek staan letterlijk open voor IEDEREEN. 

In dit warm, gezellig, open huis kan je terecht voor een babbel, een luisterend oor, verbinding en ontmoeting.  We staan open voor goesting, passies en talenten en gaan graag aan de slag met jouw dromen.   

In een Stuyfplek inspireren burgers en organisaties elkaar door talent, kennis en middelen te delen.  We bieden een veilige ruimte om te experimenteren.

Benieuwd naar meer?  

Spring gerust eens binnen en  laat je verrassen, inspireren en vooral BESTUYVEN! 

Klik hier voor meer info.

Adres: Elandersplantsoen 2, 2300 Turnhout

IMG_2271.jpg
bottom of page